Pivo i najjsočniji burgeri

14. maj 2020. Beograd
Autor: Drozli
Drevni zrenjaninski reper Geteta je sada odrastao čovek i pogodite šta, pravi je gazda najsvežijeg bistroa u okolini!
Novootvoreni Bistro Funk bio je mesto na kakvom smo maštali da Drozli pivo teče. Hiphop na max + street food + točeno pivo

Konzola za točenje

Svaki put kad ideju želimo da izbrusimo, zavrnemo, išmirglamo i zakucamo, zovemo majstora Neđu kog u Kikindi bije glas ni manje ni više nego *najboljeg varioca*.
Okupili smo se oko šanka u bistrou Funk i zasedanje je počelo. Kako gostima omogućiti uvek hladna i sveža točena Drozli piva koja će im uz Geletovu hranu raspametiti sva čula?
Nakon 4 Blonde Wisdoma, 2 Noksija i 2 Easy Mac-a zaključili smo:
Želimo nadpultnu prohromsku točilicu za istakanje piva sa sistemom za hlađenje koji će točeno pivo čuvati na savršenoj i konstantnoj temperaturi za istakanje.
Spisak za nabavku je izgledao ovako:
-prohromska cev 2m sa dva kolena
-5 slavina za točilicu
-5 slavina za punjenje PET flaša
-18m silikonskog creva
-priirubnice
-led diode 1m
-žica za struju 4m
-lemilica
-oznake za pivo
-frižider
-ventilator
-crna farba
-rashladno telo iliti frižider za pivske buriće
Nakon što je Neđa veštim prstima zavario slavine i cev, mi smo spojili led sijalice i napravili svetleći medaljon za svaku vrstu Drozli piva.
Kad su Easy Mac, Gru tu je, Sick Touch, Notorious Stout i Noksi premijerno zasijali došlo je vreme za sprovođenje cevi za pivo iz burića do slavine.
Nećemo lagati da je sve išlo glatko iliti bez pene, pa nam je trebalo vremena da otklonimo sve falinke i točilica konačno bude spremna za istakanje piva.
Kad smo rešili i poslednji u nizu izazova prvi gosti su počeli da dolaze u Bistro Funk na degustaciju zrenjaninske kuhinje i kikindskog piva.
Podeli